Teresa Miarnau

Biografia

Teresa Miarnau Gaya, sóc lleidatana de naixement, barcelonina d’adopció, catalana i ciutadana del món. La inclinació per la pintura des dels 14 anys em va portar a estudiar interiorisme i a exercir com a interiorista. Finalment he tornat als orígens, on la pintura és la meva activitat principal.
La meva trajectòria pictòrica va des de la construcció de projectes, perspectives i dibuix clàssic fins a la recerca d’una expressió personal del color, de les formes i de la composició, on el color és el protagonista.
Des de l’any 1988 fins al 1991 vaig tenir el guiatge del pintor Ismael Font. Durant aquest període  vaig participar en diverses exposicions col·lectives i també en vaig fer dues d’individuals: al Rebost de Maria, a Barcelona, i a Sa Nostra, a Pollença.
A partir de l’any 2005, els pintors Xavier Martínez i Núria Boix estan facilitant la meva evolució. En aquesta segona etapa he fet una exposició individual amb els temes del Nepal a la Casa Orlandai de Barcelona per tal de recollir fons per al projecte de l’Organització Nepal Aki.
El 2013 una exposició col·lectiva a Esart Galeria amb premi honorífic per l’aquarel·la i l’exposició <> al Brull (Montseny). També vaig ser seleccionada al concurs de pintura Sanvicens de Sitges.
El 2014 una exposició de temes de Mali: al Casinet d’Hostafrancs i al restaurant Cal Jepet de Sant Cristòfol i el 2016 a la botiga Colibantan. Totes solidàries amb Associació solidària de les escoles Dogons (Ased).
El 2015 l’exposició <> a la Biblioteca de la Facultat de Física amb motiu de l’Any Internacional de la Llum.
Per mi la pintura és una forma d’expressió i també un mitjà de comunicació i, per tant, és important mostrar l’obra.
El meu desig és acostar-me a l’art que fan els grans artistes, que va més enllà del que està establert i obre nous horitzons.